We hebben een reactie gekregen van minister Kuipers.

In januari stuurde sensorvergoeding.nl een brandbrief over #sensorvergoeding naar minister Kuipers van VWS. Dit deden we samen met acht andere Nederlandse Diabetesorganisaties: Diabeter, Diabetes Fonds, Diabetes+, DON, JDRF, DVN, Bas van de Goor Foundations en EĆ©ndiabetes. Samen vroegen we de minister om werk te maken van een brede RTCGM-vergoeding.

Helaas is het antwoord van minister Kuipers teleurstellend. Hij heeft overleg gepleegd met het Zorginstituut en zoals we allemaal weten, vindt het Zorginstituut het bewijs niet voldoende. Daarom wordt er op dit moment niet overgegaan op bredere vergoeding. Wel heeft de minister aan het Zorginstituut gevraagd om de nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden en wanneer nodig een nieuwe beoordeling te doen.

Wij zijn er niet van overtuigd dat het Zorginstituut bekend is met recente onderzoeken. Sterker nog, er is naar alle waarschijnlijkheid gebruik gemaakt van onderzoeken die in 2013, 2014 en 2015 zijn uitgevoerd. Nu, zeven tot negen jaar later, kunnen we gebruik maken van flink verbeterde RTCGM-sensoren en Hybrid Closed Loopsystemen. En daar wordt ook vandaag de dag veel over gepubliceerd in wetenschappelijke vakbladen. Als je al die data bij elkaar neemt, is er overtuigend bewijs voor een brede vergoeding van RTCGM-sensors.

Daarom zijn wij niet alleen bezig met een reactie aan minister Kuipers, maar zullen wij gezamenlijk contact met het Zorginstituut opnemen. We zullen zorgen dat ze op de hoogte zijn en blijven van recente onderzoeken. We blijven gezamenlijk actievoeren. Hoewel de reactie van de minister teleurstellend is, is het niet echt verrassend. Daarom staat de volgende actie, waarbij we jouw hulp weer goed kunnen gebruiken, al bijna klaar. Met alle diabetesorganisaties samen zorgen we ervoor dat brede RTCGM-vergoeding een feit wordt!

De brief van minister Kuipers is hieronder te lezen:

Brief van minister Kuipers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial