Ik ben Wim en heb nu 30 jaar diabetes.

Verschillende therapieën

Ik ben begonnen met tabletten en toen ik in begon met mijn eerste pomp was dat ook al een hele vooruitgang. Met de 640 Medtronic pomp en een CGM kreeg ik inzicht in mijn diabetes. Maar dat mocht ik maar weer voor een half jaar gebruiken. In de loop van de jaren en verschillende pompen, kreeg ik af en toe een CGM voor een aantal maanden. Het waren jaren van niet te regelen diabetes en en ik ging van hypo naar hyper. Door deze slechte regulatie heb ik veel complicaties opgelopen.

De vergoeding van de Freestyle Libre

Toen de vergoeding kwam voor de Freestyle Libre kwam, ging het wel de goede kant op. Maar ik bleef ontregeld, tot de komst van de hybride closed loop pompen die gekoppeld zijn aan een CGM. Ik had bijna geen hypo’s en geen hoge bloedsuikers meer. Nu, na twee jaar gebruik van de 780G pomp met sensor, heb ik een goede regulatie en gebruik 35% minder insuline en de complicaties stabiliseren zich. 

Het belang van sensorvergoeding

Ik was voordat ik de CGM en de 780G pomp zo’n 90% van de dag met mijn diabetes bezig. Nu met dit systeem is dat verminderd naar 20%. De sensorvergoeding is voor mij heel belangrijk. Zonder CGM zou ik niet de kwaliteit van leven hebben die ik nu heb. Ik gun het andere mensen met diabetes ook een betere kwaliteit van leven. Daarom ben ik voor CGM voor iedereen. 

Nu ik twee jaar de 780G pomp met CGM gebruik, stabiliseren de complicaties.

Wim
Het CGM-verhaal van Wim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial