Er wordt veel gesproken en geschreven over sensorvergoeding! Dat is ook logisch, want het is een onderwerp dat 120.000 mensen met diabetes én hun naasten aangaat. Lees en kijk hieronder wat de media over de petitie ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak‘ hebben bericht.

Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster zijn altijd bereid om vragen van journalisten of andere belangstellenden te beantwoorden. Kijk hier hoe je ons het beste kan bereiken.


4 november 2019 – Meer over medisch
Massale steun voor vergoeding glucosesensor

DEN HAAG – Een toenemend aantal ziekenhuizen en zorgverleners schaart zich achter een aanvankelijk klein initiatief om bloedglucose-sensors voor diabetespatiënten vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen.
De steun uit onverwachte hoek voor dit initiatief, sensorvergoeding.nl , komt los nu zowel minister Bruins (medische zorg) als het Zorginstituut Nederland al maanden achtereen opvallend passief lijken in het regelen hiervan. Dit, ondanks de aanbieding van een petitie met ruim 46.000 handtekeningen aan leden van de Tweede Kamer, begin juni van dit jaar
.

Lees hier het artikel op Meer over medisch


26 oktober 2019 – Kassa
TIENDUIZENDEN DIABETEN WACHTEN AL JAREN OP VERGOEDING GLUCOSESENSOREN


Zo’n 50.000 diabeten krijgen geen vergoeding voor sensoren om bloedglucose te meten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat daar hun gezondheid en kwaliteit van leven mee verbetert. De uitzending van Kassa en de actie van Sensorvergoeding.nl zijn aanleiding voor D66 en onafhankelijk Kamerlid Femke Merel van Kooten om moties in te dienen. GroenLinks gaat Kamervragen stellen.

Bekijk hier de uitzending van Kassa terug


8 oktober 2019 – BMagazine
Loes en Orietta strijden voor sensorvergoeding


‘We zijn er nog niet, maar ze zijn nog niet van ons af’| De glucosesensor is een essentieel hulpmiddel voor mensen met diabetes type 1. Helaas wordt die lang niet altijd vergoed. Daar moet verandering in komen, vinden Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek. Begin dit jaar startten ze samen een petitie. 50.000 handtekeningen later maken we de balans op.

Lees hier het interview in BMagazine


3 september 2019 – Smarthealth
Glucosesensor is ‘geen gadget maar noodzaak’, toch blijft vergoeding uit

Terwijl het Zorginstituut onderzoekt of flash glucose monitoring (FGM) voor alle patiënten met diabetes vergoed kan worden en de beperkte huidige criteria op de schop gaan, werd er voor de zomer een motie in gediend en een petitie gestuurd naar de Tweede Kamer om ook continu glucose monitoring (CGM) voor alle diabetespatiënten beschikbaar te stellen. Het antwoord is (voorlopig): nee.

Lees hier het artikel van Smarthealth13 juli 2019 – Diabc (het magazine van Diabetes Vereniging Nederland)28 juni 2019 – AD
Opinie | Sensor bij diabetes: geen gadget, maar noodzaak

28 juni 2019 – Zorg.nu
Binnenkort meer duidelijkheid over vergoeding glucosesensor

Afgelopen woensdag werd vergoeding van de gluscosesensor voor diabetespatiënten besproken in de Tweede Kamer. Naar aanleiding van een petitie die door Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek in het leven werd geroepen. Met groot succes want hij werd bijna 50.000 keer getekend.

Lees hier het artikel van Zorg.nu


25 juni 2019 – Zorg.nu
Tweede Kamer bespreekt optie glucosesensor in basispakket


Op woensdag wordt de petitie voor een glucosesensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer. De petitie werd in bijzijn van Zorg.nu aangeboden door initiatiefnemers Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek, die zelf beide diabetespatiënt zijn. Bijna 50.000 mensen ondertekenden de petitie.

Lees hier het artikel van Zorg.nu


24 juni 2019 – Noord-Hollands Dagblad, Leids Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander
Glucose-sensor kan levens redden, diabetespatiënten vechten voor vergoeding in basispakket

Dagelijks tien, vijftien keer in je vingers prikken om je bloedsuiker te meten, 365 dagen per jaar. Drie wekkers zetten uit angst in je slaap in coma te raken. Diabetespatiënten type 1 hebben een dagtaak aan hun ziekte. ,,Het is topsport”, zegt Orietta Koster (34) uit Leiden.

Lees hier het artikel online, deel ‘In diabetesblauw naar de Tweede Kamer’
Lees hier het artikel online, deel ‘Glucose-sensor kan levens redden’


22 juni 2019 – LMagazine van De Limburger
Ittervoortse Loes op de barricades voor mede-diabetici: ‘Ik wil van mijn mankement mijn krachtigste tool maken’Als Loes Heijmans-Beek (35) iets in haar hoofd zet, dan gebeurt het. Of het nou gaat om het plannen van een bruiloft, het schrijven van een boek of actievoeren voor haar lotgenoten, al die 120.000 mensen met diabetes type 1.

Lees het hele interview met Loes hier


5 juni 2019 – EenVandaag
Een glucosesensor in plaats van dagelijks in je vinger prikken: ‘Mijn leven is verbeterd’

Diabetespatiënten pleiten ervoor dat de glucosesensor in het basispakket komt. Het apparaatje verbetert niet alleen de levenskwaliteit van patiënten, maar verlaagt ook zorgkosten en arbeidsverzuim. In Radio EenVandaag worden alle voordelen besproken.

Bekijk hier het item in de uitzending van Radio EenVandaag


4 juni 2019 – Radar
Petitie om glucosesensor in basispakket te krijgen aangeboden

Een glucosesensor in plaats van dagelijks in de vinger prikken, dat is wat diabetespatiënten Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek hopen te bereiken met hun petitie die ze dinsdag indienen. Doel van de petitie is dat alle glucosesensors vergoed worden voor mensen met diabetes type 1. Want: ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’.

Bekijk hier de video die Radar maakte over de petitie


4 juni 2019 – Hart van Nederland
Diabetespatiënt Orietta overhandigt petitie voor vergoeding ‘noodzakelijke glucose-sensor’

Geen kapot geprikte vingers meer , maar een klein apparaatje dat continu je bloedsuiker meet. Het is de oplossing voor 120.000 patiënten met Diabetes Type 1. Alleen wordt deze glucose-sensor door de zorgverzekeraars niet vergoed. Orietta Koster, zelf patiënte, startte een petitie en ging dinsdag naar Den Haag, met op zak 50.000 handtekeningen.

Bekijk hier dit item uit de uitzending van Hart van Nederland

4/5 juni 2019 – AD
Diabetespatiënten voeren actie voor vergoeding felbegeerde huidsensor: ‘Bittere noodzaak’

Twee diabetespatiënten hebben massaal steun gekregen van lotgenoten en artsen. Vanmiddag overhandigen zij bijna 50 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer, in de hoop dat een speciale glucosemeter ‘eindelijk’ wordt vergoed. Het apparaatje zorgt voor minder hypo’s, ziekmeldingen op het werk en ziekenhuisopnames.

Lees hier het hele artikel van het AD online


4 juni 2019 – RTL Nieuws
Diabetespatiënten willen glucosemeter vergoed krijgen: ‘Het kan ons leven verbeteren’Diabetespatiënt Orietta Koster (34) biedt vandaag in de Tweede Kamer een petitie aan. Ze wil dat de glucosemeter wordt vergoed voor mensen met diabetes type 1. “We willen onze vingers niet meer kapot prikken.”Lees hier het hele artikel op RTL Nieuws


4 juni 2019 – Zorg.nu
Glucosesensor in basispakket: petitie aangeboden


‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’ – aldus bijna 50.000 mensen die vinden dat de vergoeding van de glucosesensor moet worden uitgebreid. Zij tekenden een petitie die dinsdagmiddag is aangeboden aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zorg.nu was bij het bezoek aan de Tweede kamer.

Lees hier het artikel van zorg.nu


1 juni 2019 – Asser Courant
​Artsen WZA pleiten voor vergoeding glucosesensor voor iedereen met diabetes type 1

Assen – Op dinsdag 4 juni wordt de petitie ‘ De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’ aangeboden aan de Commissie VWS in de Tweede Kamer. Rob Gonera en Marleen Vosjan zijn beiden Internist-Endocrinoloog in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Samen met hun diabetesteam zeggen zij 100 procent achter deze petitie te staan.

Lees hier het hele artikel in de Asser Courant online


Juni 2019 – LUMC Magazine
Op afspraak ‘Ik ben constant met mijn bloedsuiker bezig’Iedere patiënt van het LUMC heeft een verhaal. In Op afspraak spreken we mensen net voordat ze naar de dokter gaan.


Lees het artikel in het LUMC Magazine hier31 mei 2019 – Diabetes Pro
Petitie sensorvergoeding naar Den Haag

Diabetes Pro is het vakblad voor de diabeteszorgverlener.22 mei 2019 – LINDANieuws
ROBIN (19) HEEFT DIABETES, MAAR KAN GLUCOSESENSOR NIET BETALEN: ‘PSYCHISCH HEEL LASTIG’

Het kost een paar duizend euro, een glucosesensor voor diabetespatiënten. De negentienjarige Robin Smits wil er ook graag eentje, maar kan het bedrag niet ophoesten.

Lees hier het hele artikel op LINDA.nl21 mei 2019 19.00u en 22.30u – Hart van Nederland
Tienduizenden handtekeningen om sensor voor diabetici in basispakket te krijgen

Al ruim 43.000 mensen hebben een petitie ondertekend om de glucosesensor voor diabetespatiënten met type 1 diabetes (T1D) in het basispakket te krijgen. In onze buurlanden wordt het gewoon vergoed, maar in Nederland gebeurt dat alleen in enkele speciale gevallen.

Bekijk de uitzending van Hart van Nederland hier terug


17 mei 2019 – RTV Drenthe Nieuws
Diabetes Classic strijdt voor continue glucosemeters

Wielrenners Brian Kamstra en Martijn Verschoor laten
naar aanleiding van de Diabetes Classic zien hoe de sensor werkt en dr. Gonera betoogt voor vergoeding van de glucosesensor: “Eigenlijk moeten wij als diabetesteam kunnen bepalen wie [continue glucose] monitoring krijgt. Wij zijn degene die de patiënt het beste kent die die daarover een uitspraak kunnen doen”.


Bekijk het nieuwsbericht van RTV Drenthe hier terug


10 mei 2019 – Noordhollands Dagblad
Geen gadget, maar nood

23 april 2019 – De Limburger
Ittervoortse start petitie voor diabetes-sensorEen hulpmiddel dat enorm belangrijk is voor diabetes type-1-patiënten, maar niet wordt vergoed. De Ittervoortse Loes Heijmans is een petitie gestart om daarin verandering te brengen.
Lees het hele artikel in De Limburger hier
7 april 2019 – L1mburg Centraal
Limburgse start petitie om glucosesensor​ vergoed te krijgen​

Loes Heijmans-Beek uit Ittervoort startte een petitie om een glucosesensor, die het leven van diabetes patiënten behoorlijk kan verbeteren, vergoed te krijgen. Een dikke 20.000 mensen hebben die landelijke petitie getekend. Loes Heijmans-Beek heeft zelf diabetes type 1. Ze heeft een sensor en is te gast in Limburg Centraal.

Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal


5 en 6 april 2019 – ANP, Welingelichte Kringen, Reformatorisch Dagblad, Panorama, Zorg.nu, Nederlands Dagblad en Kassa
Petitie voor glucose-sensor in basispakket

Twee diabetespatiënten voeren actie voor de vergoeding van zogenoemde glucose-sensoren. Ze zijn een petitie gestart met als doel zorgverzekeraars over te halen het medisch apparaat voor vergoeding op te nemen in het basispakket.


Lees hier het hele artikel van Zorg.nu, Panorama, Reformatorisch Dagblad, Welingelichte Kringen, Kassa of Nederlands Dagblad.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial