Er wordt veel gesproken en geschreven over sensorvergoeding! Dat is ook logisch, want het is een onderwerp dat zo’n 150.000 mensen met diabetes én hun naasten aangaat. Bekijk hieronder wat de media over Sensorvergoeding hebben bericht.

Loes Heijmans en Orietta Koster zijn altijd bereid om vragen van journalisten of andere belangstellenden te beantwoorden. Kijk hier hoe je ons het beste kan bereiken.

9 maart 2021 – Mijn Geheim
Orietta & Loes staan op de bres voor mede-diabetespatiënten
maart 2021 – DiabetesPro
#berichtgeving Voor en door mensen met diabetes

26 juni 2020 – De Telegraaf
Vergoeding van glucosesensoren verbetert keuzevrijheid patiënt


Voor wie diabetes type 1 heeft, is niets meer vanzelfsprekend. Je moet voortdurend alert zijn en rekening houden met je ziekte. Dat kan en moet anders, vindt Loes Heijmans, auteur en spreker op het gebied van diabetes type 1.

“Toen ik twintig was, kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Dat heeft mijn hele leven veranderd. Ineens moest ik heel goed op mijn gezondheid en op mijn bloedsuikerspiegel letten.
Zomaar een pizza eten, gewoon een paar uur sporten, een drukke vergadering ingaan zonder de nodige voorbereidingen te treffen, dat was er niet meer bij. Ik moest altijd rekening houden met mijn ziekte. Dat maakt het leven zeker niet leuker.”

Lees hier het interview in de bijlage van De Telegraaf


6 februari 2020 – Elsevier
Glucose-sensor maakt prettiger leven met diabetes mogelijk

Leven met diabetes type 1 kan lastig en frustrerend zijn. Niet alleen door de strenge regels voor voeding en insulinetoediening, maar ook omdat hypo’s en hypers ondanks alle discipline toch plotseling kunnen opduiken, vaak volkomen onverwacht. Loes Heijmans vestigt als ervaringsdeskundige bij een breed publiek de aandacht op deze frustraties. Via haar website, boeken en lezingen pleit ze voor verbetering van de kwaliteit van leven van diabetes-patiënten, wat volgens haar goed mogelijk is. Veel patiënten herkennen zich in haar boodschap, en zorgverleners hebben door haar verhalen meer aandacht gekregen voor de menselijke kant van het patiëntcontact.


3 februari 2020 – Feminist Evolution Leiden
FEL-le vrouw: Orietta Koster

‘In 2002 ben ik gediagnosticeerd met type 1 diabetes. Ik was toen achttien jaar oud en druk bezig met mijn eindexamen. Dat was echt een andere tijd, je kreeg te horen dat je ermee moest leven en dat was het wel.’ Orietta nam het heft in eigen hand en streed voor een eerlijke vergoeding van een sensor die het leven van veel diabetici makkelijker maakt. Onlangs was ze genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Zuid-Holland. You’ve got Feminist Mail sprak met Orietta over haar activisme. ‘Dankzij het internet is het veel simpeler geworden om contact met mede-diabetici te hebben. Als er nu in een Facebookgroep voorbij komt dat een arts heeft gezegd ‘dat je er maar gewoon mee moet leven’, is er de online community om je tips te geven.’

Lees hier het interview op Feminist Evolution Leiden


12 december 2019 – Radar
Glucosemeter voor diabetespatiënten in basispakket vergoed

Glucosesensoren waarmee diabetespatiënten hun glucose kunnen meten wordt voortaan voor een grote groep diabetici vanuit het basispakket vergoed, zo heeft Zorginstituut Nederland besloten.

De sensor voor de zogeheten methode Flash Glucose Monitoring (FGM) registreert om de vijf minuten het bloedsuikerniveau. Zo krijgen mensen met diabetes een veel completer beeld dan met het gebruikelijke vingerprikken.

Lees het artikel hier


12 december 2019 – Noord-Hollands Dagblad, Leids Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander
Actievoerster Orietta Koster blij met vergoeding glucose-sensor voor diabetespatiënten die vaak moeten prikken

Goed nieuws voor diabetespatiënten die minstens vier keer per dag in hun vingertopje moeten prikken. Zij krijgen per direct de glucosesensor vergoed vanuit het basispakket.

Dat heeft het Zorginstituut Nederland besloten. In totaal gaat het om tussen de 75.000 en 115.000 mensen met diabetes type 1 of 2 ’met een intensief insulineschema’. De kosten worden geschat op 106,7 miljoen euro per jaar. „Een fantastische stap. Een glucose-sensor kan levensreddend zijn”, zegt Orietta Koster uit Leiden van actiegroep sensorvergoeding.nl.

Lees het hele artikel hier


December 2019 – Diabetes Pro
#sensorvergoeding

Ik weet nog goed hoe het begon. Het was zomer en de Tour de France was net gestart. Opeens zag ik dat mijn bloedsuiker ook een afdaling inzette. Een week ervoor had ik daar nog geen notie van gehad, maar nu zag ik het gebeuren. Een bergetappe tekende zich af op mijn sensor. Het was 2013 en ik was de tweede patiënt in mijn ziekenhuis die een sensor kreeg. Over nieuwe ontwikkelingen gesproken! Hiervoor prikte ik zo’n acht tot tien keer per dag in mijn vinger, deed braaf wat mijn behandelaars me voorschreven, maar kreeg het niet voor elkaar om een goed HbA1c te halen. Nu ik de dertig naderde en een zwangerschapswens had, begon dat toch wel een dingetje te worden. Ik was dan ook heel blij dat ik die sensor kreeg. Er ging werkelijk waar een wereld voor me open.



13 november 2019 – Noord-Hollands Dagblad, Leids Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander
Zwangere Leidse diabetespatiënte Orietta Koster durft weer te slapen dankzij sensor: ’Niet meer wakker worden was mijn grootste angst’


Eindelijk, Orietta Koster (35) uit Leiden is zwanger. “Dat is bij type 1 diabetes niet vanzelfsprekend.”

Ze kon het eerst niet geloven. “Ik heb de volgende dag nóg een zwangerschapstest gedaan. Weer positief. Toch duurde het weken voordat ik besefte dat het echt zo was.”


De Leidse moest jaren wachten op ‘groen licht’ om zwanger te worden. “Eerst moest mijn bloedsuikerspiegel stabiel zijn.” Bij diabetes is het risico op een miskraam of andere complicaties groter. Inmiddels is ze 23 weken in verwachting. “Het is pittig, ik ben erg vermoeid, maar het gaat goed. En dat is grotendeels te danken aan mijn sensor.” zeg Koster van actiegroep sensorvergoeding.nl.


Lees hier het hele interview



13 november 2019 – Planet Health in een bijlage bij Telegraaf
Diabetes positieve rol in leven laten spelen

Loes Heijmans is spreker, auteur van het boek ‘Doe mij maar Diabetes’ en heeft diabetes type 1. Ondanks de ziekte blijft ze positief, iets wat ze ook met anderen wil delen.

Lees hier het hele artikel


4 november 2019 – Meer over medisch
Massale steun voor vergoeding glucosesensor

DEN HAAG – Een toenemend aantal ziekenhuizen en zorgverleners schaart zich achter een aanvankelijk klein initiatief om bloedglucose-sensors voor diabetespatiënten vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen.
De steun uit onverwachte hoek voor dit initiatief, sensorvergoeding.nl , komt los nu zowel minister Bruins (medische zorg) als het Zorginstituut Nederland al maanden achtereen opvallend passief lijken in het regelen hiervan. Dit, ondanks de aanbieding van een petitie met ruim 46.000 handtekeningen aan leden van de Tweede Kamer, begin juni van dit jaar
.

Lees hier het artikel op Meer over medisch


30 oktober 2019 – Diabeter Live
Waarom de sensorvergoeding bittere noodzaak is

Alle (medische) feiten over de bittere noodzaak van glucosesensoren voor mensen met type 1 diabetes op een rijtje! Tijdens deze uitzending van Diabeter Live met Wietske Wits en dr. Henk-Jan Aanstoot schoof Orietta aan om te praten over Sensorvergoeding. Kijkers stelden vragen.

Bekijk de uitzending van Diabeter Live hier


26 oktober 2019 – Kassa
TIENDUIZENDEN DIABETEN WACHTEN AL JAREN OP VERGOEDING GLUCOSESENSOREN

Zo’n 50.000 diabeten krijgen geen vergoeding voor sensoren om bloedglucose te meten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat daar hun gezondheid en kwaliteit van leven mee verbetert. De uitzending van Kassa en de actie van Sensorvergoeding.nl zijn aanleiding voor D66 en onafhankelijk Kamerlid Femke Merel van Kooten om moties in te dienen. GroenLinks gaat Kamervragen stellen.

Bekijk hier de uitzending van Kassa terug


8 oktober 2019 – BMagazine
Loes en Orietta strijden voor sensorvergoeding


‘We zijn er nog niet, maar ze zijn nog niet van ons af’ De glucosesensor is een essentieel hulpmiddel voor mensen met diabetes type 1. Helaas wordt die lang niet altijd vergoed. Daar moet verandering in komen, vinden Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek. Begin dit jaar startten ze samen een petitie. 50.000 handtekeningen later maken we de balans op.

Lees hier het interview in BMagazine


3 september 2019 – Smarthealth
Glucosesensor is ‘geen gadget maar noodzaak’, toch blijft vergoeding uit

Terwijl het Zorginstituut onderzoekt of flash glucose monitoring (FGM) voor alle patiënten met diabetes vergoed kan worden en de beperkte huidige criteria op de schop gaan, werd er voor de zomer een motie in gediend en een petitie gestuurd naar de Tweede Kamer om ook continu glucose monitoring (CGM) voor alle diabetespatiënten beschikbaar te stellen. Het antwoord is (voorlopig): nee.

Lees hier het artikel van Smarthealth



13 juli 2019 – Diabc (het magazine van Diabetes Vereniging Nederland)



28 juni 2019 – AD
Opinie | Sensor bij diabetes: geen gadget, maar noodzaak

28 juni 2019 – Zorg.nu
Binnenkort meer duidelijkheid over vergoeding glucosesensor

Afgelopen woensdag werd vergoeding van de gluscosesensor voor diabetespatiënten besproken in de Tweede Kamer. Naar aanleiding van een petitie die door Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek in het leven werd geroepen. Met groot succes want hij werd bijna 50.000 keer getekend.

Lees hier het artikel van Zorg.nu


25 juni 2019 – Zorg.nu
Tweede Kamer bespreekt optie glucosesensor in basispakket


Op woensdag wordt de petitie voor een glucosesensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer. De petitie werd in bijzijn van Zorg.nu aangeboden door initiatiefnemers Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek, die zelf beide diabetespatiënt zijn. Bijna 50.000 mensen ondertekenden de petitie.

Lees hier het artikel van Zorg.nu


24 juni 2019 – Noord-Hollands Dagblad, Leids Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander
Glucose-sensor kan levens redden, diabetespatiënten vechten voor vergoeding in basispakket

Dagelijks tien, vijftien keer in je vingers prikken om je bloedsuiker te meten, 365 dagen per jaar. Drie wekkers zetten uit angst in je slaap in coma te raken. Diabetespatiënten type 1 hebben een dagtaak aan hun ziekte. ,,Het is topsport”, zegt Orietta Koster (34) uit Leiden.

Lees hier het artikel online, deel ‘In diabetesblauw naar de Tweede Kamer’
Lees hier het artikel online, deel ‘Glucose-sensor kan levens redden’


22 juni 2019 – LMagazine van De Limburger
Ittervoortse Loes op de barricades voor mede-diabetici: ‘Ik wil van mijn mankement mijn krachtigste tool maken’



Als Loes Heijmans-Beek (35) iets in haar hoofd zet, dan gebeurt het. Of het nou gaat om het plannen van een bruiloft, het schrijven van een boek of actievoeren voor haar lotgenoten, al die 120.000 mensen met diabetes type 1.

Lees het hele interview met Loes hier


5 juni 2019 – EenVandaag
Een glucosesensor in plaats van dagelijks in je vinger prikken: ‘Mijn leven is verbeterd’

Diabetespatiënten pleiten ervoor dat de glucosesensor in het basispakket komt. Het apparaatje verbetert niet alleen de levenskwaliteit van patiënten, maar verlaagt ook zorgkosten en arbeidsverzuim. In Radio EenVandaag worden alle voordelen besproken.

Bekijk hier het item in de uitzending van Radio EenVandaag


4 juni 2019 – Radar
Petitie om glucosesensor in basispakket te krijgen aangeboden

Een glucosesensor in plaats van dagelijks in de vinger prikken, dat is wat diabetespatiënten Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek hopen te bereiken met hun petitie die ze dinsdag indienen. Doel van de petitie is dat alle glucosesensors vergoed worden voor mensen met diabetes type 1. Want: ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’.

Bekijk hier de video die Radar maakte over de petitie


4 juni 2019 – Hart van Nederland
Diabetespatiënt Orietta overhandigt petitie voor vergoeding ‘noodzakelijke glucose-sensor’

Geen kapot geprikte vingers meer , maar een klein apparaatje dat continu je bloedsuiker meet. Het is de oplossing voor 120.000 patiënten met Diabetes Type 1. Alleen wordt deze glucose-sensor door de zorgverzekeraars niet vergoed. Orietta Koster, zelf patiënte, startte een petitie en ging dinsdag naar Den Haag, met op zak 50.000 handtekeningen.

Bekijk hier dit item uit de uitzending van Hart van Nederland

4/5 juni 2019 – AD
Diabetespatiënten voeren actie voor vergoeding felbegeerde huidsensor: ‘Bittere noodzaak’

Twee diabetespatiënten hebben massaal steun gekregen van lotgenoten en artsen. Vanmiddag overhandigen zij bijna 50 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer, in de hoop dat een speciale glucosemeter ‘eindelijk’ wordt vergoed. Het apparaatje zorgt voor minder hypo’s, ziekmeldingen op het werk en ziekenhuisopnames.

Lees hier het hele artikel van het AD online


4 juni 2019 – RTL Nieuws
Diabetespatiënten willen glucosemeter vergoed krijgen: ‘Het kan ons leven verbeteren’



Diabetespatiënt Orietta Koster (34) biedt vandaag in de Tweede Kamer een petitie aan. Ze wil dat de glucosemeter wordt vergoed voor mensen met diabetes type 1. “We willen onze vingers niet meer kapot prikken.”



Lees hier het hele artikel op RTL Nieuws


4 juni 2019 – Zorg.nu
Glucosesensor in basispakket: petitie aangeboden


‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’ – aldus bijna 50.000 mensen die vinden dat de vergoeding van de glucosesensor moet worden uitgebreid. Zij tekenden een petitie die dinsdagmiddag is aangeboden aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zorg.nu was bij het bezoek aan de Tweede kamer.

Lees hier het artikel van zorg.nu


1 juni 2019 – Asser Courant
​Artsen WZA pleiten voor vergoeding glucosesensor voor iedereen met diabetes type 1

Assen – Op dinsdag 4 juni wordt de petitie ‘ De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’ aangeboden aan de Commissie VWS in de Tweede Kamer. Rob Gonera en Marleen Vosjan zijn beiden Internist-Endocrinoloog in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Samen met hun diabetesteam zeggen zij 100 procent achter deze petitie te staan.

Lees hier het hele artikel in de Asser Courant online


Juni 2019 – LUMC Magazine
Op afspraak ‘Ik ben constant met mijn bloedsuiker bezig’







Iedere patiënt van het LUMC heeft een verhaal. In Op afspraak spreken we mensen net voordat ze naar de dokter gaan.


Lees het artikel in het LUMC Magazine hier



31 mei 2019 – Diabetes Pro
Petitie sensorvergoeding naar Den Haag

Diabetes Pro is het vakblad voor de diabeteszorgverlener.



22 mei 2019 – LINDANieuws
ROBIN (19) HEEFT DIABETES, MAAR KAN GLUCOSESENSOR NIET BETALEN: ‘PSYCHISCH HEEL LASTIG’

Het kost een paar duizend euro, een glucosesensor voor diabetespatiënten. De negentienjarige Robin Smits wil er ook graag eentje, maar kan het bedrag niet ophoesten.

Lees hier het hele artikel op LINDA.nl



21 mei 2019 19.00u en 22.30u – Hart van Nederland
Tienduizenden handtekeningen om sensor voor diabetici in basispakket te krijgen

Al ruim 43.000 mensen hebben een petitie ondertekend om de glucosesensor voor diabetespatiënten met type 1 diabetes (T1D) in het basispakket te krijgen. In onze buurlanden wordt het gewoon vergoed, maar in Nederland gebeurt dat alleen in enkele speciale gevallen.

Bekijk de uitzending van Hart van Nederland hier terug


17 mei 2019 – RTV Drenthe Nieuws
Diabetes Classic strijdt voor continue glucosemeters

Wielrenners Brian Kamstra en Martijn Verschoor laten
naar aanleiding van de Diabetes Classic zien hoe de sensor werkt en dr. Gonera betoogt voor vergoeding van de glucosesensor: “Eigenlijk moeten wij als diabetesteam kunnen bepalen wie [continue glucose] monitoring krijgt. Wij zijn degene die de patiënt het beste kent die die daarover een uitspraak kunnen doen”.


Bekijk het nieuwsbericht van RTV Drenthe hier terug


10 mei 2019 – Noordhollands Dagblad
Geen gadget, maar nood

23 april 2019 – De Limburger
Ittervoortse start petitie voor diabetes-sensor



Een hulpmiddel dat enorm belangrijk is voor diabetes type-1-patiënten, maar niet wordt vergoed. De Ittervoortse Loes Heijmans is een petitie gestart om daarin verandering te brengen.




Lees het hele artikel in De Limburger hier




7 april 2019 – L1mburg Centraal
Limburgse start petitie om glucosesensor​ vergoed te krijgen​

Loes Heijmans-Beek uit Ittervoort startte een petitie om een glucosesensor, die het leven van diabetes patiënten behoorlijk kan verbeteren, vergoed te krijgen. Een dikke 20.000 mensen hebben die landelijke petitie getekend. Loes Heijmans-Beek heeft zelf diabetes type 1. Ze heeft een sensor en is te gast in Limburg Centraal.

Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal


5 en 6 april 2019 – ANP, Welingelichte Kringen, Reformatorisch Dagblad, Panorama, Zorg.nu, Nederlands Dagblad en Kassa
Petitie voor glucose-sensor in basispakket

Twee diabetespatiënten voeren actie voor de vergoeding van zogenoemde glucose-sensoren. Ze zijn een petitie gestart met als doel zorgverzekeraars over te halen het medisch apparaat voor vergoeding op te nemen in het basispakket.


Lees hier het hele artikel van Zorg.nu, Panorama, Reformatorisch Dagblad, Welingelichte Kringen, Kassa of Nederlands Dagblad.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial