Er wordt veel gesproken en geschreven over de petitie voor sensorvergoeding! Dat is ook logisch, want het is een onderwerp dat 120.000 mensen met diabetes type 1 én hun naasten aangaat. Lees en kijk hieronder wat de media over de petitie ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak‘ hebben bericht.

Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster zijn altijd bereid om vragen van journalisten of andere belangstellenden te beantwoorden. Kijk hier hoe je ons het beste kan bereiken.


5 juni 2019 – EenVandaag
Een glucosesensor in plaats van dagelijks in je vinger prikken: ‘Mijn leven is verbeterd’

Diabetespatiënten pleiten ervoor dat de glucosesensor in het basispakket komt. Het apparaatje verbetert niet alleen de levenskwaliteit van patiënten, maar verlaagt ook zorgkosten en arbeidsverzuim. In Radio EenVandaag worden alle voordelen besproken.

Bekijk hier het item in de uitzending van Radio EenVandaag


4 juni 2019 – Radar
Petitie om glucosesensor in basispakket te krijgen aangeboden

Een glucosesensor in plaats van dagelijks in de vinger prikken, dat is wat diabetespatiënten Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek hopen te bereiken met hun petitie die ze dinsdag indienen. Doel van de petitie is dat alle glucosesensors vergoed worden voor mensen met diabetes type 1. Want: ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’.

Bekijk hier de video die Radar maakte over de petitie


4 juni 2019 – Hart van Nederland
Diabetespatiënt Orietta overhandigt petitie voor vergoeding ‘noodzakelijke glucose-sensor’

Geen kapot geprikte vingers meer , maar een klein apparaatje dat continu je bloedsuiker meet. Het is de oplossing voor 120.000 patiënten met Diabetes Type 1. Alleen wordt deze glucose-sensor door de zorgverzekeraars niet vergoed. Orietta Koster, zelf patiënte, startte een petitie en ging dinsdag naar Den Haag, met op zak 50.000 handtekeningen.

Bekijk hier dit item uit de uitzending van Hart van Nederland

4/5 juni 2019 – AD
Diabetespatiënten voeren actie voor vergoeding felbegeerde huidsensor: ‘Bittere noodzaak’

Twee diabetespatiënten hebben massaal steun gekregen van lotgenoten en artsen. Vanmiddag overhandigen zij bijna 50 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer, in de hoop dat een speciale glucosemeter ‘eindelijk’ wordt vergoed. Het apparaatje zorgt voor minder hypo’s, ziekmeldingen op het werk en ziekenhuisopnames.

Lees hier het hele artikel van het AD online


4 juni 2019 – RTL Nieuws
Diabetespatiënten willen glucosemeter vergoed krijgen: ‘Het kan ons leven verbeteren’Diabetespatiënt Orietta Koster (34) biedt vandaag in de Tweede Kamer een petitie aan. Ze wil dat de glucosemeter wordt vergoed voor mensen met diabetes type 1. “We willen onze vingers niet meer kapot prikken.”Lees hier het hele artikel op RTL Nieuws


1 juni 2019 – Asser Courant
​Artsen WZA pleiten voor vergoeding glucosesensor voor iedereen met diabetes type 1

Assen – Op dinsdag 4 juni wordt de petitie ‘ De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’ aangeboden aan de Commissie VWS in de Tweede Kamer. Rob Gonera en Marleen Vosjan zijn beiden Internist-Endocrinoloog in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Samen met hun diabetesteam zeggen zij 100 procent achter deze petitie te staan.

Lees hier het hele artikel in de Asser Courant online


31 mei 2019 – Diabetes Pro
Petitie sensorvergoeding naar Den Haag

Diabetes Pro is het vakblad voor de diabeteszorgverlener.22 mei 2019 – LINDANieuws
ROBIN (19) HEEFT DIABETES, MAAR KAN GLUCOSESENSOR NIET BETALEN: ‘PSYCHISCH HEEL LASTIG’

Het kost een paar duizend euro, een glucosesensor voor diabetespatiënten. De negentienjarige Robin Smits wil er ook graag eentje, maar kan het bedrag niet ophoesten.

Lees hier het hele artikel op LINDA.nl21 mei 2019 19.00u en 22.30u – Hart van Nederland
Tienduizenden handtekeningen om sensor voor diabetici in basispakket te krijgen

Al ruim 43.000 mensen hebben een petitie ondertekend om de glucosesensor voor diabetespatiënten met type 1 diabetes (T1D) in het basispakket te krijgen. In onze buurlanden wordt het gewoon vergoed, maar in Nederland gebeurt dat alleen in enkele speciale gevallen.

Bekijk de uitzending van Hart van Nederland hier terug


17 mei 2019 – RTV Drenthe Nieuws
Diabetes Classic strijdt voor continue glucosemeters

Wielrenners Brian Kamstra en Martijn Verschoor laten
naar aanleiding van de Diabetes Classic zien hoe de sensor werkt en dr. Gonera betoogt voor vergoeding van de glucosesensor: “Eigenlijk moeten wij als diabetesteam kunnen bepalen wie [continue glucose] monitoring krijgt. Wij zijn degene die de patiënt het beste kent die die daarover een uitspraak kunnen doen”.


Bekijk het nieuwsbericht van RTV Drenthe hier terug


10 mei 2019 – Noordhollands Dagblad
Geen gadget, maar nood

23 april 2019 – De Limburger
Ittervoortse start petitie voor diabetes-sensorEen hulpmiddel dat enorm belangrijk is voor diabetes type-1-patiënten, maar niet wordt vergoed. De Ittervoortse Loes Heijmans is een petitie gestart om daarin verandering te brengen.
Lees het hele artikel in De Limburger hier
7 april 2019 – L1mburg Centraal
Limburgse start petitie om glucosesensor​ vergoed te krijgen​

Loes Heijmans-Beek uit Ittervoort startte een petitie om een glucosesensor, die het leven van diabetes patiënten behoorlijk kan verbeteren, vergoed te krijgen. Een dikke 20.000 mensen hebben die landelijke petitie getekend. Loes Heijmans-Beek heeft zelf diabetes type 1. Ze heeft een sensor en is te gast in Limburg Centraal.

Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal


5 en 6 april 2019 – ANP, Welingelichte Kringen, Reformatorisch Dagblad, Panorama, Zorg.nu, Nederlands Dagblad en Kassa
Petitie voor glucose-sensor in basispakket

Twee diabetespatiënten voeren actie voor de vergoeding van zogenoemde glucose-sensoren. Ze zijn een petitie gestart met als doel zorgverzekeraars over te halen het medisch apparaat voor vergoeding op te nemen in het basispakket.


Lees hier het hele artikel van Zorg.nu, Panorama, Reformatorisch Dagblad, Welingelichte Kringen, Kassa of Nederlands Dagblad.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial