Een sensor meet elke vijf minuten onderhuids de bloedglucose, en is daarmee één van de nuttigste hulpmiddelen voor mensen met type 1 diabetes. Het geeft een betere kwaliteit van leven, minder hypo’s en hypers (lage en hoge bloedglucosewaardes, waar iemand met diabetes behoorlijk ziek van kan zijn). Verder verkleint het de kans op diabetescomplicaties zoals nierfalen, hartfalen, zenuwschade en oogproblemen. Lees hier meer over de werking en het nut van de sensor. Om te begrijpen waarom de sensor zo’n goed hulpmiddel is, kan het handig zijn om te weten wat diabetes type 1 inhoudt. Dat is te lezen op deze pagina.
Er zijn in Nederland verschillende soorten sensors beschikbaar. Lees daar hier meer over. Op dit moment wordt de sensor maar zeer beperkt vergoed. De ingewikkelde regels voor vergoeding zijn hier te lezen. Tot slot is er hier wetenschappelijk onderzoek te vinden waaruit blijkt dat de sensor leidt tot verbetering in de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes type 1 op positieve wijze beïnvloedt.

We willen van een ingewikkelde en ontoereikende constructie, naar vergoeding van de sensor voor iedereen met type 1 diabetes.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial