Wij zijn Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster. We hebben allebei type 1 diabetes en we gebruiken allebei een sensor. Hierdoor weten we dus uit eerste hand hoe belangrijk dit hulpmiddel is voor mensen met type 1 diabetes. We kennen elkaar via facebook en instagram, waar we veel met elkaar delen over het dagelijks leven met deze chronische ziekte. We merkten allebei dat de sensor voor heel veel mensen een enorm verschil maakt in hun leven, maar ook dat veel mensen geen toegang hebben tot een sensor. Daarom zetten we ons nu in voor vergoeding van sensors voor alle mensen met type 1 diabetes vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Loes Heijmans-Beek

Loes Heijmans – Beek (1983), zelfstandig ondernemer in de trouwbranche, kreeg op 28 januari 2004 een diagnose die haar leven veranderde: diabetes type 1. Ze schreef hier twee boeken over: ‘Doe mij maar diabetes’ en ‘Doe mij maar diabetes…en een baby’. Ook geeft ze regelmatig lezingen over het dagelijks leven met type 1 diabetes.Orietta Koster

Orietta Koster (1984), kreeg in haar eindexamenjaar de diagnose type 1 diabetes. Ze heeft psychologie gestudeerd en werkt sinds juli 2019 bij JDRF. Op instagram vertelt ze regelmatig over haar dagelijks leven met type 1 diabetes.De petitie wordt ondersteund door JDRF Nederland. JDRF financiert internationaal onderzoek naar betere behandelmethoden en genezing van diabetes type 1 en stimuleert onderzoekers over de hele wereld om samen te werken voor het beste resultaat. JDRF richt zich enkel op T1D, en werft fondsen om de ziekte zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Lees hier waarom JDRF de petitie steunt.De petitie wordt ondersteund door Diabeter. Diabeter is het gespecialiseerde behandelcentrum voor kinderen en volwassenen met diabetes type 1.
In hun vestigingen in Rotterdam, Deventer,  Eindhoven, Groningen en Schiphol behandelen ze 2400 mensen met T1D. Hierbij gaan ze voor optimale diabeteszorg. Die bieden ze door persoonlijke zorg en aandacht te combineren met de nieuwste technologieën.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial