Pleidooi Rondetafel Diabeteszorg 2020

Op 11 december 2020 pleitten we voor brede CGM-vergoeding bij de Rondetafel Diabeteszorg. De leden van de werkgroep Hulpmiddelen van de Rondetafel hebben onderstaand document ontvangen, en wij gaven tijdens een van hun vergaderingen een mondelingen toelichting. In het document is te lezen waarom het Diabetes Fonds op basis van de wetenschappelijke literatuur overtuigd is van de meerwaarde van CGM. Op de website van de Diabetes Fonds is daar meer over te lezen. Ook zijn er tientallen verhalen van mensen met diabetes te lezen. Deze mensen hebben een CGM nodig. Sommigen maken daar nu al gebruik van en vertellen over de impact op hun leven. Anderen vallen nu buiten de criteria en vertellen wat dat met ze doet. Verder zijn er een paar diabetesverpleegkundigen aan het woord. Natuurlijk begint het stuk met een pleidooi van Loes en Orietta, waarin we onze missie koppelen aan het consensusdocument van de Rondetafel over sensortechnologie.

Ook toonden we een video waarin verschillende mensen met diabetes, artsen, onderzoekers en verpleegkundigen duidelijk maken waarom een brede CGM-vergoeding nu nodig is.

Petitie Tweede Kamer 2019

Op 4 juni 2019 overhandigden we de petitie voor sensorvergoeding aan leden van de Tweede Kamer. Hierbij hebben we ook een 83 pagina’s tellend document aangeboden, vol met achtergrondinformatie en argumenten voor snelle vergoeding van glucosesensors. Dit document is hier te bekijken en te downloaden.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial