We hebben een brief van minister Kuipers ontvangen. En nee, hij wil nog steeds CGM niet breed gaan vergoeden. De brief van de minister is hieronder te lezen via onderstaande link.

Intussen heeft het Zorginstituut weer aangegeven dat er niet voldoende bewijs is voor een brede vergoeding. Hoewel veel andere landen juist vanwege dit bewijs overgaan tot vergoeding van CGM voor iedereen met type 1 diabetes, vindt het Nederlandse Zorginstituut het nog steeds niet duidelijk genoeg. Dit kun je hier lezen.

Natuurlijk laten we het hier niet bij zitten. Iedereen die type 1 diabetes heeft, of een andere vorm van diabetes waarbij intensieve insulinetherapie nodig is, moet de mogelijkheid krijgen om een CGM te gebruiken. Dit blijkt ontzettend duidelijk uit de wetenschappelijke literatuur, en in de praktijk merken behandelaren en patiënten dit al jaren. Het kan en mag niet zo zijn dat mensen met diabetes in Nederland niet de zorg krijgen die ze nodig hebben!

Eerder dit jaar heeft sensorvergoeding.nl samen met Diabetesvereniging Nederlands, Diabetes Fonds, Diabeter, Diabetes+, Stichting JDRF, Stichting DON, Bas van de Goor Foundation en Eéndiabetes tweemaal een brief aan minister Kuipers geschreven, waarin we de noodzaak van CGM-vergoeding duidelijk maakten. We hebben ook aangegeven dat het Zorginstituut onredelijke eisen stelt aan bewijs voor de effectiviteit van CGM-gebruik. We hebben het voorbeeld van het VK aangehaald, waar NICE  een realistischer kijk op dit hulpmiddel heeft, en waar CGM nu volledig vergoed wordt. Onderstaande brief is de reactie van minister Kuipers op onze tweede brief.

We vinden het belangrijk om dit contact met de minister open te houden, maar gaan ook op zoek naar andere manieren om CGM-vergoeding voor elkaar te krijgen!

#sensorvergoeding #cgmforall  

Brief Kuipers: brede sensorvergoeding nog steeds niet in zicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial