Wij roepen de internisten en diabetesverpleegkundigen van Nederland op om van zich te laten horen!

En we roepen jullie op om je dvk of arts te mailen met de vraag om mee te helpen!

De Rondetafel Diabeteszorg heeft onlangs in een verklaring laten weten dat ze zich willen richten op mogelijke nieuwe indicaties voor CGM op basis van de bestaande literatuur. Maar ze schrijven ook dat “sensortherapie een relatief nieuwe behandelvorm is bij diabetes”, terwijl mensen met diabetes er al meer dan tien jaar gebruik van maken. Wij vermoeden dus dat er enige afstand is tussen de Rondetafel en de dagelijkse praktijk.

Wij zijn er van overtuigd dat de leden van de Rondetafel baat hebben bij ervaringen van behandelaren. Het Zorginstituut bepaalt namelijk of een hulpmiddel vergoed moet worden aan de hand van de stand van de wetenschap en de praktijk. We moeten zien te voorkomen dat de praktijk onderbelicht wordt.

Behandelaren weten hoe het is als hun patiënten een CGM gebruiken. Of hoe het is als ze een CGM nodig hebben, maar hier geen gebruik van kunnen maken vanwege de huidige beperkende criteria.

Wij vragen behandelaren dus om vanuit hun expertise te schrijven aan de leden van de Rondetafel Diabeteszorg . Zij worden daar namelijk vertegenwoordigd door de Nederlandse Internisten Vereniging en stichting BIDON of V&VN Diabeteszorg. De Rondetafel kan haar werk het beste doen wanneer behandelaren laten weten wat hun ervaring met CGM is!

Hieronder staan twee voorbeeldmails die je naar je dvk of arts kunt sturen.

Internisten en diabetesverpleegkundigen, laat van je horen!

3 gedachten over “Internisten en diabetesverpleegkundigen, laat van je horen!

    • 31 juli 2020 om 08:13
      Permalink

      Beste mevrouw van der Straaten,

      Als voorzitter van V&VN Diabeteszorg bent u ongetwijfeld op de hoogte van de vele wetenschappelijke papers die over CGM-gebruik geschreven zijn. Hieruit blijkt dat niet alleen de levenskwaliteit en gezondheid van CGM-gebruikers omgaan gaat, maar ook dat zorgkosten dalen. Dit omdat CGM-gebruikers minder vaak op de Spoedeisende Hulp terecht komen, minder vaak medisch-specialistische hulp nodig hebben en de kans op (dure) complicaties verkleint. CGM vergoeden voor de grofweg 15.000 mensen die deze nodig hebben, maar niet vergoed krijgen, zal de zorgkosten dus niet doen stijgen. Bovendien is het de beste zorg voor deze mensen, en dat is wat ons betreft het allerbelangrijkste.

      Als u hierover met ons van gedachten wil wisselen, zijn we bereikbaar via info@sensorvergoeding.nl. Loes en ik zouden dat gesprek graag aangaan!

      Hartelijke groet,
      Orietta Koster

      Beantwoorden
    • 19 november 2020 om 11:22
      Permalink

      Met welke pet op doet u deze bewering? De zorg moet betaalbaar blijven? Nee, de zorg moet ervoor zorgen dat ik een normaal leven kan leiden. U als voorzitter maakt zich dus meer druk om het geld dan om het helpen van de patienten die u behandelt. U zou zich dood moeten schamen, Bah, voor de mensen die ons als patienten eigenlijk zouden moeten behandelen is geld belangrijker dan het goed helpen van de patienten. Onder welke steen ligt u nog en moet u nog onderuit kruipen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial