De petitie wordt op dinsdag 4 juni aangeboden


Op dinsdag 4 juni gaan we de petitie, inclusief alle verzamelde verhalen van mensen met diabetes type 1, van artsen en verpleegkundigen, en al het wetenschappelijk bewijs overhandigen aan de voorzitter van de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport!

We bieden hierbij niet alleen onze petitie aan, maar ook de petitie ‘Prik je niet ziek, scan je beter met de sensor meter’, die eerder dit jaar ruim 3000 handtekeningen ophaalde met hetzelfde doel als de petitie ‘De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’: sensorvergoeding voor iedereen met diabetes type 1!
We mogen maar een beperkt aantal mensen meenemen met het aanbieden van de petitie, maar alles wordt gefilmd en gefotografeerd, dus jullie hoeven niets te missen!

Kom je op 26 juni naar Den Haag?

Op woensdag 26 juni (om 13.00 uur) is er een Algemeen Overleg van de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarin het basispakket 2020 wordt besproken. Het is de bedoeling dat onze petitie dan ook wordt besproken.

En daarbij mag iedereen aanwezig zijn! Sterker nog, het is erg belangrijk dat we met zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn! Daarmee laten we zien dat het een belangrijk onderwerp voor ons is. Ook wordt er anders over ons gepraat wanneer we erbij aanwezig zijn, dus zet het in je agenda en kom naar de Tweede Kamer!

We gaan de petitie aanbieden!

5 gedachten over “We gaan de petitie aanbieden!

 • 5 juni 2019 om 13:19
  Permalink

  Ik sta helemaal achter deze leus “De glucosesensor is geen gadget, maar bittere noodzaak’: sensorvergoeding voor iedereen met diabetes type 1!”.
  Diabetes heb je niet even maar je hele leven!

  Beantwoorden
  • 20 juni 2019 om 11:46
   Permalink

   Ik ben hier mee eens, sindsdien ik de sensor gebruik heb ik geen schommelende suikerwaardes meer en hypo’s heb ik ook niet meer.

   Beantwoorden
  • 20 juni 2019 om 11:48
   Permalink

   Vind zelfs dat mensrn met type 2 suiker dit moeten kunnen krijgen ook dan ben je moeilijk instelbaar zoals in mijn geval… en weet zeker dat er meer zijn.. dus vergoeding voor iedereen die ermee overweg kan met de sensor.. zowel type 1 als 2

   Beantwoorden
 • 24 juni 2019 om 20:04
  Permalink

  Vooral voor kinderen dit is gewoon de noodzakelijke wat moet vergoedt worden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial