Waarom wij vinden dat CGM voor iedereen vergoed zou moeten worden?

Omdat de CGM fijn is voor mensen die geen hypo of hyper aanvoelen, zodat ze snel actie kunnen ondernemen bij oplopende of laag wordende suikers.
Omdat het hebben van een CGM enorm veel vingerprikken scheelt.
Omdat je om de zoveel tijd een waarde krijgt en je dus snel kan handelen naar hoe je bloedsuiker op dat moment is. 

De sensor voor Levay

Levay is een jongetje van 4 en krijgt de sensor vergoed, maar wij zouden niet weten wat wij zonder zouden moeten. Hij voelt zelf zijn hypers en hypo’ s niet aan. Daarom moeten wij het echt hebben van de CGM, anders hadden wij enorm vaak moeten vingerprikken en dat wordt op een gegeven moment heel vervelend en pijnlijk. 

Dexcom vs. FSL

Bij de diagnose had Levay een paar dagen geen sensor en moesten wij alles met een vingerprik doen. Dit zijn best veel prikjes. Wat ging er een wereld voor ons open en wat ontstond er een rust toen hij de Freestyle Libre kreeg. Alleen moet je de Freestyle Libre alsnog scannen en geeft deze niet continu de waarde. Nu heeft Levay de Dexcom en dit vinden wij zoveel beter.

Een van de voordelen is dat we niet naar hem toe hoeven te lopen en te scannen, maar gewoon de waarden op de telefoon of reader kunnen zien. Ook in de nacht is het fijn dat je uit kunt gaan van je alarmen en je geen wekker hoeft te zetten om een vingerprik te doen. Dit zorgt ook voor een betere nachtrust. Iedereen verdient dit. 

Wij zouden niet weten wat we zonder de sensor zouden moeten.

Sanne
Het CGM-verhaal van Sanne en Levay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial