Op woensdag 26 juni werd de petitie sensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer. We waren hierbij aanwezig met een grote groep mensen met diabetes type 1, gekleed in ‘diabetesblauw’. Ook heel veel mensen die niet aanwezig konden zijn, droegen blauw en deelden de hashtag #sensorvergoeding op social media. De aanwezige groep was zo groot, dat we niet allemaal in de vergaderruimte pasten, maar gelukkig kon het in de Statenpassage ook op schermen gevolgd worden.

Er werden vragen gesteld over de glucosesensor door CDA, SP, 50PLUS, D66, PvdA, VVD en PVV. Minister Bruins antwoordde in eerste instantie dat de vergoeding van FGM al goed onderzocht wordt door het Zorginstituut. Voor het einde van het jaar zal er een advies zijn over het vergoeden hiervan.

Na doorvragen door o.a. Rens Raemakers (D66), werd het de minister duidelijk dat wij juist óók vergoeding van CGM nodig hebben. De minister gaf hierop aan dat hij het Zorginstituut wil vragen om te onderzoeken of CGM voor meer mensen vergoed dient te worden. Het onderzoek naar FGM mag hierdoor niet vertraagd worden. Minister Bruins zal uiterlijk 10 juli aan de kamer laten weten wat hij met het Zorginstituut afspreekt.

Wij zijn blij met deze stap, en ook met de aandacht die de Tweede-Kamerleden hebben voor de glucosesensor. Maar we hopen ook dat er wat snelheid in kan zitten. We wachten hier al jaren op, en ook het onderzoek naar FGM duurt al lang. We zijn voorzichtig hoopvol, en we houden de ontwikkelingen goed in de gaten!

Sensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer | Een blauwe middag in Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial