Op woensdag 26 juni werd de petitie sensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer. We waren hierbij aanwezig met een grote groep mensen met diabetes type 1, gekleed in ‘diabetesblauw’. Ook heel veel mensen die niet aanwezig konden zijn, droegen blauw en deelden de hashtag #sensorvergoeding op social media. De aanwezige groep was zo groot, dat we niet allemaal in de vergaderruimte pasten, maar gelukkig kon het in de Statenpassage ook op schermen gevolgd worden.

Er werden vragen gesteld over de glucosesensor door CDA, SP, 50PLUS, D66, PvdA, VVD en PVV. Minister Bruins antwoordde in eerste instantie dat de vergoeding van FGM al goed onderzocht wordt door het Zorginstituut. Voor het einde van het jaar zal er een advies zijn over het vergoeden hiervan.

Na doorvragen door o.a. Rens Raemakers (D66), werd het de minister duidelijk dat wij juist óók vergoeding van CGM nodig hebben. De minister gaf hierop aan dat hij het Zorginstituut wil vragen om te onderzoeken of CGM voor meer mensen vergoed dient te worden. Het onderzoek naar FGM mag hierdoor niet vertraagd worden. Minister Bruins zal uiterlijk 10 juli aan de kamer laten weten wat hij met het Zorginstituut afspreekt.

Wij zijn blij met deze stap, en ook met de aandacht die de Tweede-Kamerleden hebben voor de glucosesensor. Maar we hopen ook dat er wat snelheid in kan zitten. We wachten hier al jaren op, en ook het onderzoek naar FGM duurt al lang. We zijn voorzichtig hoopvol, en we houden de ontwikkelingen goed in de gaten!

Sensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer | Een blauwe middag in Den Haag

Eén gedachte over “Sensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer | Een blauwe middag in Den Haag

 • 4 september 2019 om 21:12
  Permalink

  Het ZIN is al jaren aan het denken, en schuift telkens hun beslissing naar voren. Laat het verstrekken van de benodigde middelen om bloedsuikers te bepalen gewoon over aan de begeleidende internist. Deze kent de diabeet en weet wat voor middel deze diabeet nodig heeft.
  Het is toch te gek dat ik na 45 jaar diabetes 1 geen sensor krijg omdat ik geen 4 opeenvolgende waardes van mijn Hba1c, heb van boven de 64. Meestal had ik 3 opeenvolgende waardes van boven de 64 en dan een waarde van bv 62 er tussen . Uitspraak van de VGZ : ze moeten alle 4 opeenvolgend zijn. 3 jaar geleden heb ik geprobeerd om via de ombudsman en SKGZ mijn gelijk te krijgen. Afgewezen. Ook via de Geschillencommissie lukte het niet.
  Als particulier krijg je geen voet aan de grond. Via Kassa ( 13 jan vorig jaar ) lukte dat gelukkig wel en werd het ZIN de schijtlijster van dit programma. Talrijke buitenlandse wetenschappelijke bewijzen tellen bij het ZIN niet mee. Europees denken : daar hebben ze bij het ZIN nog nooit van gehoord. Het is toch te gek dat het ZIN mij per jaar meer dan 1500 :€ laat betalen, terwijl het bij mij niet meer mogelijk is om 12x per dag mijn bloedsuiker uit mijn vingertoppen te persen.. In al die tijd heb ik geen enkel doosje sticks en of meters meer aangeschaft. De ziektekostenverzekeringen zijn er goed mee. Enige positieve is dat mijn Hba1c van rond de 65 gedaald is naar rond de 40. Hopelijk is eind van dit jaar de kogel door de kerk en volgt vergoeding, hopelijk met terugwerkende kracht tot nov 2018.
  Sportieve groeten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial