Goed nieuws voor 670G-gebruikers, die een FSL willen!

Één van onze volgers, Jos, is in de afgelopen maanden heel voortvarend te werk gegaan. Hierdoor is het hem gelukt om een Freestyle Libre vergoed te krijgen, terwijl hij ook een Minimed 670G gebruikt. Hopelijk opent dit de deur naar vergoeding van FSL voor iedereen met de 670G!

Wat was de situatie?

Sinds december 2019 wordt de Freestyle Libre vergoed in Nederland voor iedereen die gebruik maakt van een intensief insulineschema. Zorgverzekeraars Nederland heeft daar echter één uitzondering op verzonnen: mensen die een insulinepomp gebruiken die onderdeel kan uitmaken van een closed-loopsysteem.

In de praktijk geldt dit nu alleen voor mensen met een Minimed 670G van Medtronic. Zelfs als deze mensen niet gebruik maken de Guardian sensor (de RT-CGM die bij deze pomp hoort), krijgen ze vaak geen Freestyle Libre. Dat vinden wij vreemd en oneerlijk, en dat hebben we ook duidelijk aangegeven bij de partijen die daarover beslissen.

Wat kun je doen om een FSL te krijgen bij je 670G?

Jos heeft alle argumenten van zijn eigen zorgverzekeraar en van Zorgverzekeraars Nederland weten te weerleggen. Hierdoor kan hij nu van de FSL gebruik maken. Hij heeft voor ons (voor jullie dus!) een handleiding waarin hij zijn werkwijze uitlegt, en voorbeeldbrief geschreven. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan, met hopelijk hetzelfde resultaat. Wij hopen dat hiermee de FSL voor iedereen met intensieve insulinetherapie beschikbaar wordt.

Wel vinden we nog steeds dat dit niet zo omslachtig zou moeten te zijn, en daarom willen we bij het Zorginstituut en Zorgverzekeraars Nederland aandringen op het schrappen van deze rare uitzondering.

Freestyle Libre bij de Minimed 670G

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial