Inmiddels is het twee maanden geleden dat Loes en Orietta aanschoven bij de Rondetafel Diabeteszorg. Er zou werk van gemaakt worden, dus we vroegen aan de secretaris hoe de vorderingen zijn. Helaas bleek er nog niets van de grond te zijn gekomen. Als reden wordt gegeven dat twee van de leden van de Rondetafel het ook druk hebben met corona. Vooralsnog is slechts afgesproken wie het voortouw gaan nemen. Verder hebben ze nogmaals afgesproken om een ‘langetermijnvisie diabeteshulpmiddelen’ te ontwikkelen.

Hieronder lees je onze reactie aan de secretaris van de Rondetafel:

Beste [naam],

Dank voor je update.

We vinden het erg verontrustend om te horen dat geen vooruitgang is geweest op het gebied van CGM-vergoeding. We hoopten dat we met onze presentatie vorig jaar hadden duidelijk gemaakt wat de urgentie is.

Nog steeds krijgen we regelmatig berichten van mensen die ons vertellen dat zij en hun behandelaren voor een CGM of voor een Loop-systeem willen kiezen, maar door de regels beperkt zijn. Dit heeft soms ernstige gevolgen voor hun gezondheid en kwaliteit van leven.

Het klinkt ons verstandig in de oren dat een orgaan als de Rondetafel Diabeteszorg een langetermijnvisie heeft. Maar op korte termijn moet er echt iets gebeuren voor die mensen die CGM nodig hebben.

Kun je ons vertellen op welke termijn de Rondetafel concrete stappen zet voor een brede CGM-vergoeding?

Vriendelijke groet,

Orietta Koster en Loes Heijmans

PS In het kader van transparantie delen we bovenstaande ook met onze achterban.  

Twee maanden na ons bezoek aan de Rondetafel nog steeds geen actie

Eén gedachte over “Twee maanden na ons bezoek aan de Rondetafel nog steeds geen actie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial